BILDER PÅ POSSUM

Jag hittade bilder som jag hade tagit på Possum när jag var på en tävling och fotade någon gång.

















Nu ska jag gå ut till stallet och städa för att Possum kommer imorgon. Tänk att det är så mycket roligare att städa i stallet än på sitt rum. Visst är der konstigt!

/Alva

ONSDAG

Nu är jag hemma från skolan. Ush, jag hatar sklans datorer, dom är så sega.
Det blir ingen ridning idag för att jag ska spela trumpet på musikskolan. I morgon så blir Loppan prio ett, för att jag inte har skrittat henne sen i söndags.

På lördag kommer Posum hem till mig! :) Då ska jag ta med mig kameran ut och fota prinsen. Jag glömde nämligen göra det i måndags... hehe.

/Alva


HEMMA

Nu är hästarna nattade och jag har kommit in efter en heldag i stallet. Skrittturen på Loppan gick bra. Hon kändes som vanligt, fast lite mer känslig på ljud och bara väntade på ett tillfälle att få spralla av sig all energi.
Hon är nu extra tjurig när man borstar henne eftersom hon fäller jättemycket och det tycker hon kittlas. Jag älskar hennes humör! :D

"Tävlingen" gick också bra, hon var lite spänd efter att kommit till ett nytt ställe och hon ville gärna springa ifrån mig och ta upp huvudet i vädret, men jag är nöjd med henne. En vit rosett blev det :). Duktig Fanni!












Nu ska jag duscha och titta på Ponnyakuten. Hejdå!


/Alva


LOPPAN FRISKFÖRKLARAD!

Jag fick reda på i torsdags att Loppan hade blivit friskförklarad! Jag får nu skritta på henne i 30 min och öka lite efter hand. Sen så blir det mest galopp. Det är värkligen än stor lättnad att Loppan är frisk nu och det ska bli roligt att rida henne igen :).

Idag är det programridningen på MORF (Motala Ryttarförening) med Fanni. Det börjar inte förrän kl 15, så jag knoppar och putsar idag istället. Igår var hon lite spänd och testade mig lite, men på slutet gick det faktist bra, när hon hade slappnat av lite. Det ska bli spännande!

Jag fick också reda på att jag får låna Possum, så imorgon ska jag åka och rida en gång till. Vi får med oss sadel mm. och så kan vi ju ta Pochans täcken. Det ska bli jättekul! :)
Nu ska jag gå ut till stallet och mocka och skritta Loppan.






Hejs svejs!

/Alva


SKRIVET AV EBBA OLSSON

Jag är sjukt trött på att behöva sitta vaken mitt på nätterna för att kunna se sändningen från EM finalen i dressyr. Jag är trött på att jag inte får se Rolf Göran Bengtsson ta EM guld. Jag är trött på att inte kunna se den enda hästsport som sänds eftersom att det sänds mitt i natten. Jag och alla andra som rider och håller på med hästar har väl lika stor rätt att se på våra sporter och nationshjältar som alla andra i mellanmjölks sverige. Om SVT skyller på dåliga tittatsiffror kan dom slänga sig i väggen. I vintras var det fler som kollade på sammandraget från Globen än som kollade på tour de ski. Det säger ganska mycket. Pinsamt att Svt inte sänder mer än TV4. Pinsamt att Annika Lanz kallar Roffe för ”Lars Göran Bengtsson” genom den hela 3 minuter långa intervjun. Pinsamt Sverige. Ännu mer pinsamt är att ingen av mina hästintresserade vänner viste om att vi hade OS silver i hästhoppning. Eller att det ens pågick VM. Kallas det allmänbildning? Isåfall är det fel på studieplanen i idrott. Eller barn kanske inte ska veta något om Sveriges tredje största sport. Men de ska allt veta en massa om orientering och allt annat billigt tjaffs.

Jag är trött på detta och nu vill jag sjutton ha hästsport i media! Bjud in alla ni känner och sprid. Svårare är det inte. Svt ska få se på tittarsiffror.

http://www.facebook.com/profile.php?id=100000390970459#!/groups/117152531723862/


PROVRIDNING OCH BRANDÖVNING

Idag var jag och provred Possum. Han kändes jättefin och rolig att rida. Han var mjuk och följsam och absolut inte enväxlig. Och vilket steg den b-ponnyn har! Jag har alldrig suttit på en b-ponny som faktist var lite svår att sitta på! 
Vi är jätteintresserade av att få låna honom, men det är en annan familj som också vill det, så vi får se hur det går.

När jag hade ridit klart och mamma hade pratat lite (som alltid) så kom det en brandman som ville ha brandövning, alltså för brandmännen. Jag, amanda, amandas mamma, amandas lillebror och lillasyster fick ligga uppe på skullen i kolsvart mörker och gömma oss på logen bland balarna. Vi skulle vara avsvimmade av all rök och så skulle brandmännen släpa/bära ut oss. Dom hade sprtuat discorök i massor uppe på logen så då såg man ännu mindre än vad man redan gjorde. Den brandmannen som hittade mig snubblade på en slang eller någonting (eftersom det var så svart såg jag inte riktigt vad det var). när han bar/släpa på mig.

Fast var inte avsvimmade på en loge i beck svart mörker och massor med rök, det var läskigt!

ANGÅENDE LOPPAN

Ni undrar säkert varför jag inte rider Loppan?
Men det är för att hon är skadad och ska stå i sjukhage och promeneras varje dag. En dag för 4 veckor sedan hade hon roligt i hagen och bockade och hade sig. Det slutade med att hon fick en blödning i gaffelbandet. Vi märkte inte mer än att hon var lite varmare på det benet än på det andra.

P torstad kommer vetrinären och ska ultraljuda benet för andra gången. Hon har gått på buta i en vecka drygt, och nu är hon inte varmare på det ena än på det andra benet längre, så jag tror att det ska gå bra. Hon är iallafall hur taggad som helst och det ska bli spännade hur pass bra jag är på att sitta kvar när jag ska sätta igång henne igen :).
Men hon är jätteduktig på att stå i sjukhagen!

Nu vet ni varför jag inte rider på Loppan för tillfället. Det är bara att kommentera om ni undrar något!




/Alva

POSSUM

I morgon ska jag åka och titta på en häst som heter Possum som jag eventuellt ska låna. Det är en b-ponny och är lika gammal som Loppan. Han har det här året tävlat SM tillsammans med Amanda Holmertz. Dom vart 4 i B-finalen. Med tidigare ägare har han t.ex tagit SM silver.

Det är jättekul att man får låna sådana hästar, att man får chansen att lära sig av dom också!

Fast det tråkiga i det hela är att vi måste ta bort Pochan. Men det skulle vi ju göra ändå, bara bestämma en dag :(.





Bild lånad av Erika Svenson (mantorpsryttare)

/Alva

SMAKPROV FRÅN IGÅR



Det gick inte att ladda upp mer bilder av någon konstig anledning, så det fick bli den här bilden idag.

/Alva


PUH!


En av våra kattungar och moster katt


Vilket smutsigt rum jag hade! Det tog mig två timmar att städa mitt lilla rum, men nu är det jättefint!
Men jag har fortfarande lite saker kvar att göra idag:

- Mocka

- Rida Fanni

- Gå ut och gå med Loppan

- Blogga :)

Så nu ska jag gå ut och börja med punkt ett.
Hejs svejs

/Alva  

GODMORNING EVERYBODY!

Nu har jag äntligen tagit mig upp ur sägen. Jag var en riktig sömntuta idag.
Men nu väntar stallet och alla hästarna så mig. Vi ska få gäster ikväll, så vi får se hur det går med ridningen, jag MÅSTE städa mitt rum...

Det blev så sent igår kväll så jag hann inte öägga upp några bilder men dom får ni idag istället.

/Alva

FANNI; CHECK!

Nu sitter jag med två kompisar och har nyss ridit Fanni. Det gick väl sådär; hon var väldigt spänd och ville inte riktigt göra som jag ville. Men när hon slappnade av var hon jättefin i handen. Mamma fotade lite, så dom kommer lite senare ikväll ;).

Nu ska vi gå ut och gå med Loppan.

/Alva


Musikskolan

Nu sitter jag på musikskolan och väntar på att mamma ska hämta mig. Vi ska på kalas hos min mormor. Jag bloggar på min mobil. Debut! /Alva

MINA PONNYER

Lively Sunflower:

Loppan är min tävlingsponny på 14 år. Henne har jag haft i 9 månader. Med förra ägaren tävlide hon SM i dressyr 2010 och lag-SM 2009 och 2010 med Mantorpsyttarna.
Nu tävlar jag upp till regional FEI och var med i vinnarlaget i div. 1 :D.
Det har gått väldigt fort för Loppan och mig och vi har klättrat snappt upp i klasserna. Jag har nästan bara hunnit debutera en klass så ska jag debutera en ny! Hon är världens finaste!!

Loppan är väldigt speciell. Hon tycker inte om alla mäniskor, men mig tycker hon mycket om, hehe. När dom förra ägarna köpte henne så såg hon ut som ett/en staket/ko. Hon var rädd och jättemager. Dom köpte henne för att hon hade snälla ögon och fin galopp. Inna hade hon varit i holland och troligtvis blivit vanvårdad och misshandlad av hennes ägare, så hon gillar inte stora men i gula jackor!




Run 4 Fun:

Fanni är en väldigt känslig liten dam på 7 år. Hon är väldigt het och blir lätt stressad. Henne har vi haft i 2 år och det är inte förrän nu som hon har fungerat bra! Vi har jobbat mycket med travarbetet i sommar och det har börjat arta sig. När det kommer till galoppen blir hon väldigt stressad och vill gärna springa iväg. Jag har tänkt att försöka starta en Lätt B:1 utan galopp på en Clear Round tävling om ett par veckor :).

Fanni är jätte vacker och även duktig på att hoppa. Hon fick en 9a på typ på 3års testet och gångartsdiplom och 1 poäng ifrån hoppdiplom.




Pocahontas:

Är ett litet russ på 13 år som vi har haft sedan jag var 7 år, alltså i 5 år. Hon är jätte busig och envis så jag har värkligen lärt mig att rida på henne! Vi har tävlat upp till lokal Lätt A:1 i dressyr och lätt C hoppning.
Men tyvärr så har hon varit mer eller mindre halt sedan vintern 2009/2010 och är fortfarande halt, så vi har förstått att hon faktist inte kommer att bli bra :(.
Jag har verkligen den lilla ponnyn att tacka.




Wilbur:

Är våran lilla sällskapsponny. Vi har hafft honom i 8 år, sedan jag var 4. Han är 19 år och jättesnäll. Han var min första ponny och det var på honom jag lärde mig rida lätt på!

Tyvärr så har jag ingen bild på honom på den här datorn.

/Alva

LÄXOR

Ush vad tråkigt det är att göra läxorna! Och det går ju inte fortare för att man är inne på bloggen samtidigt ;).
När jag är klar med läxorna ska jag gå ut till stallet och mocka och tömköra Fanni. Jag har tänkt att ta med kameran ut så ni får lite bilder.

Ha det så bra så länge!
/Alva

FÖRSTA INLÄGGET PÅ BLOGGEN

Hej!
Jag är en tjej på 12 vårar som heter Alva. Hästar är hela mitt liv och jag har själv fyra stycken;
En shettis som heter Wilbur och är skäck, ett russ som heter Pochahontas (Pochan) och är gulbrun, en ridponny som heter Run 4 Fun (Fanni) som är brunoch En holländsk ridponny som heter Lively Sunflower (Loppan) som är fux. Det är dom här hästarna som bloggen kommer att handla om. Mest om Loppan eftersom bloggen är uppkallad efter henne, men jag ska försöka hålla er uppdaterade om dom andra också ;).

Jag ska skriva en mer noggrann presentation om mina fyra älsklingar i ett senare inlägg.


Loppan och jag



Ha det så bra så länge!

/Alva


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus